Omgeving - Harsta Hoeve Skip to main content

Omgeving

Hegebeintum

Ontdek de omgeving van Hegebeintum

De Harsta Hoeve ligt midden in de natuur. Omringd door groene weiden en prachtige vergezichten. Achter de groepsaccommodatie ligt de oude boomgaard uit 1860. Naast de boerderij lopen nieuwsgierige kalfjes in het hoge gras. De tuin is in de zomermaanden één grote bloemenzee.

Het dorpje Hegebeintum is bekend om de hoogste terp van heel Nederland, met daarop het oude Romaanse kerkje, met daarin de grootste collectie rouwborden van Friesland. Iedere dag worden hier rondleidingen gehouden.

In het bezoekerscentrum onder aan de terp, waar ook de VVV gevestigd is, wordt de geschiedenis  middels  een klankbeeld zichtbaar gemaakt. In het bezoekerscentrum zijn ook diverse bodemvondsten uit de rijke historie van Hegebeintum te bewonderen.

Een dagje naar Ameland of Schiermonnikoog behoort ook tot de mogelijkheden, het weidse waddengebied is fascinerend in alle jaargetijden.

Vanaf april tot  oktober kunnen sportievelingen deelnemen aan een wadlooptocht. Ook een bezoekje aan het oude stadje Dokkum is een aanrader.

Ook enthousiast geworden?