• Vragen? Mail naar : mail@harstahoeve.nl

kerkje van Hegebneintum

De Harsta Hoeve ligt midden in de natuur. Omringd door groene weiden en prachtige vergezichten. Achter de groepsaccommodatie ligt de oude boomgaard uit 1860. Naast de boerderij lopen nieuwsgierige kalfjes in het hoge gras. De tuin is in de zomermaanden één grote bloemenzee.

 

 

kerkje van Hegebneintum

Het dorpje Hegebeintum is bekend om de hoogste terp van heel Nederland, met daarop het oude Romaanse kerkje, met daarin de grootste collectie rouwborden van Friesland. Iedere dag worden hier rondleidingen gehouden.

In het bezoekerscentrum onder aan de terp, waar ook de VVV gevestigd is, wordt de geschiedenis  middels  een klankbeeld zichtbaar gemaakt. In het bezoekerscentrum zijn ook diverse bodemvondsten uit de rijke historie van Hegebeintum te bewonderen.

AmelandEen dagje naar Ameland of Schiermonnikoog behoort ook tot de mogelijkheden, het weidse waddengebied is fascinerend in alle jaargetijden.

Vanaf april tot  oktober kunnen sportievelingen deelnemen aan een wadlooptocht. Ook een bezoekje aan het oude stadje Dokkum is een aanrader.


Holwerd

holwert

Beschermd dorpsgezicht en vertrekpunt van de boot naar Ameland! Vanaf de pier heeft u een prachtig uitzicht over de Waddenzee en bij helder weer kunt u Ameland en Schiermonnikoog zien liggen.

Burdaard

Burdaard

Koren-,pel- en houtzaagmolen “De Zwaluw”, Ruud Wiersma’s hûs, waar schilder Ruud Wiersma (1904-1980) alles beschilderde wat los en vast zat. Men vindt er o.a. de vier jaargetijden , die met fietsenlak op de muren zijn geschilderd.

Dokkum

Dokkum

Een gezellig stadje, waar het goed toeven is met de vele winkels, de oude bolwerken, de Bonifatiuskapel . Tevens bekend als ‘keerpunt’ bij de Friese Elfstedentocht!

Bartlehiem

Bartlehiem

Met het beroemde ‘elfstedenbruggetje’